,

Tri tačke: unutrašnji idiot

U tri tačke, stvari koje su mi obilježile prethodnu sedmicu, ideje o kojima razmišljam i sitnice u kojima uživam.

  • Unutrašnji idiot – Znaš ono kako si generalno normalna i okej osoba i onda se povremeno probudi neki idiot u tebi koji kaže nešto krajnje neprimjereno i glupavo, jedan kreten koji te bruka, jedan smotani tupavi lik koji zamuckuje i brka padeže? To je naš unutrašnji idiot! Pogledala sam predivan klip na YouTube-u na ovu temu i koncept mi je genijalan. Mislim o svom unutrašnjem idiotu koji se raspravlja sa mužem oko toga kojom špatulicom se miješa sos za špagete. Mislim o onom mom unutrašnjem idiotu koji nekad ne umije da se zaustavi u raspravi, ja bih da prestanem da pričam, a on mi iznutra otvara usta i tjera me da nastavim. Mislim o onom unutrašnjem idiotu koji ne može da upamti imena polaznika na radionicama, koji zaboravlja telefon u taxiju, koji se ne sjeti da pošalje važan mejl, koji sjedi i gleda klipove o pandama onda kad ima puno posla. Istovremeno mali i veliki, unutrašnji idiot je sastavni dio nas. Pogledaj klip ovdje, sigurno ćeš se pronaći u njemu, a onda ćeš naučiti i kako da prihvatiš svog unutrašnjeg idiota.
  • Knjiga – Kupila sam je u Njujorku, u jednom kafiću koji je ujedno i prodavnica starih knjiga i ploča. „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time“ (Mark Haddon) prati priču iz ugla autističnog dječaka koji rješava misteriju oko smrti svog psa. Vidim da je Laguna prevela knjigu kao „Neobičan događaj sa psom u noći“, možeš da je nađeš ovdje. Ako jednog kišnog i hladnog dana kao što je ovaj danas ne možeš nikako da me dobiješ, ne javljam se na telefon, ne odgovaram na mejlove i nisam u kancelariji, vjerovatno sam ispod ćebeta, ganuta do srži i raznježena zbog autističnog dječaka Kristofera i zajedno sa njim pokušavam da odgonetnem šta se desilo psu.
  • Citat o kome razmišljam“Ne hitaj, ne brini. Ovdje si samo u kratkoj posjeti. Zato zastani i pomiriši cvijeće.” Ovo me uvijek vrati kad odlutam. Ipak je sve ovo zaista samo jedna kratka posjeta.

 

Ukoliko želiš da zakažeš individualni koučing sa mnom u Podgorici ili preko Skype-a, piši mi na jelena@smartchange.me 
Ilustracija i tekst su autorski rad Jelene Marković. Zabranjeno je kopirati sadržaj sa ove stranice bez dozvole autora.

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *