,

Tri tačke: Misao na Jadranu

U tri tačke, stvari koje su mi obilježile prethodnu sedmicu, ideje o kojima razmišljam i sitnice u kojima uživam.

  • Crtanje – Jako važan dio mog bloga su crteži. Oni su višnjica na vrhu torte, moje malo slatko zadovoljstvo, način da moje unutrašnje dijete zajedno sa mnom učestvuje u mom poslu. Mrva igre u ozbiljnosti. Cijela ideja da sama ilustrujem svoje tekstove je nastala spontano, tokom jedne kafe sa Vukom (inače, Vuk je univerzum za sebe, on pravi raštan i pite od sira i ima svoj blog i YouTube kanal gdje recituje poeziju na latinskom). Do sada sam sve crteže radila preko jedne jednostavne aplikacije na mobilnom, nimalo sofisticirana tehnologija… A onda sam nedavno kupila grafičku tablu! Prava stvar, ono što koriste profesionalci. I sada učim da crtam u Photoshop-u, usavršavam se, napredujem. Očekujem da će crteži na blogu postepeno postajati složeniji, kvalitetniji i zanimljiviji. Da mi je neko prije samo dvije godine rekao da ću jednog dana pisati svoj blog i sama ga ilustrovati i učiti kako da budem profesionalnija u tome i da će blog biti posjećen i rado čitan od strane hiljada ljudi širom Balkana, ne bih vjerovala. Ali nekad je neophodno da pustimo to unutrašnje dijete da preuzme kontrolu nad našim „odraslim“ poslovima i da nađemo dobar balans između zrelosti i djetinjarija.
  • Iglice – Najukusniji dio jeseni u Crnoj Gori. Dok sam studirala u Beogradu, shvatila sam da u Srbiji uglavnom uopšte ne znaju šta su iglice, ne znam kakva je situacija sa ostalim zemljama regiona. Malo hrskavo braon voće sa oštrom, bockavom košticom (vjerovato su po tome i dobile ime). Jedna iglica je malo veća od prosječne višnje, tekstura je nasličnija jabuci, a ukus je veličanstven. Fotografiju možeš da vidiš na ovom linku. Mogu da ih jedem u tonama i da mi ne dosade. Sezona je počela, i sada je onaj najbolji dio godine: još uvijek je dovoljno toplo da možeš da se kupaš u moru i sunčaš, a istovremeno su iglice odjednom svuda. Ako ne znaš o čemu pričam, pravo je vrijeme da posjetiš Crnu Goru, kupiš kilo iglica, i pravac plaža!
  • Citat o kome razmišljam – “Meni misao stalno na Jadranu. Čitave godine sanjam more, idem ulicama, radim, razgovaram sa prijateljima, a – nisam tu. Na moru sam.” M. Antić

 

Ukoliko želiš da zakažeš individualni koučing sa mnom u Podgorici ili preko Skype-a, piši mi na jelena@smartchange.me 
Ilustracija i tekst su autorski rad Jelene Marković. Zabranjeno je kopirati sadržaj sa ove stranice bez dozvole autora.

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *