,

Tri tačke: Ako nešto nije nemoguće…

U tri tačke, stvari koje su mi obilježile prethodnu sedmicu, ideje o kojima razmišljam i sitnice u kojima uživam.

  • Rođendan bloga – Tačno je godinu dana otkad sam počela da pišem i ilustrujem blog. Za mene, ovo je bilo izlaženje iz zone komfora. Ima nešto pomalo zastrađujuće u tome da tek tako pokažeš svima svoje misli, ideje, isječke iz života. Blog me je pomalo ogolio. Upoznajem nove ljude i oni znaju neke detalje o meni, sitnice iz moje svakodnevice. Pitaju me: “Jesi li stvarno očistila ono govance”, jer su pročitali ovaj tekst. Ali sa druge strane, ponovo sam potvrdila sebi da dobre stvari žive izvan zone komfora i presrećna sam što sam ovo uradila! Zahvaljujući blogu, napravila sam nekoliko prelijepih saradnji, upoznala sam nove ljude i otvorilo mi se par prilika koje mi se vjerovatno drugačije ne bi otvorile. I ono što mi je najdraže od svega, dobila sam toliko mnogo mejlova od čitalaca iz cijelog regiona da mogu da se identifikuju sa tekstovima, da se pronalaze, da su im korisni, da tehnike koje predlažem stvarno rade… Pa, srećan mi prvi blogđendan!
  • Mali (pseći) izvor radosti – Ko god me lično poznaje, zna koliko volim pse. Dlakavi drugari na četiri noge, ne znam čime smo zaslužili da nas odaberu za svoje najbolje prijatelje, ali jao koliko ih volim! Mali psi, veliki psi, smiješni psi, stari psi, mladi psi, ružni psi, lijepi psi… Evo moje tajne: kad god sam neraspoložena, kad me pritisne kiša koja nikako neće da stane i kad mi je jednostavno dosta svega, pođem na ovu Facebook stranicu. Nemam riječi koliko me ovaj moj mali izvor radosti svaki put oraspoloži.
  • Citat o kome razmišljam – Nikolas Vinton je čovjek koji je tokom Drugog svjetskog rata spasio 669 jevrejske djece od sigurne smrti. Šesto šezdeset devet! Šezdesetak godina kasnije su snimili TV prilog o njemu i pitali su ga kako je to sve izveo. A on je rekao: “Sve vrijeme me je vodila ideja da ako nešto nije nemoguće, sigurno postoji način kako da se to uradi”. Kad god “prigusti”, razmišljam o tome. Ako nije nemoguće, mora da postoji način kako!

 

Ukoliko želiš da zakažeš individualni koučing sa mnom u Podgorici ili preko Skype-a, piši mi na jelena@smartchange.me 
Ilustracija i tekst su autorski rad Jelene Marković. Zabranjeno je kopirati sadržaj sa ove stranice bez dozvole autora.

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *