Tri tačke – 16. februar 2018.

Volim svoj posao i volim svoj život. Imala sam jako puno hrabrosti, sreće i podrške da pokrenem svoj biznis i da se zaista bavim stvarima koje volim najviše na svijetu. Moja svakodnevica nije baš najtipičnija. Nemam fiksno radno vrijeme, imam veliku kreativnost i slobodu sa jedne strane i veliku odgovornost sa druge. Da bih ostala u poslu, konstantno moram da radim na sebi, da se usavršavam i da rastem. Uvijek ohrabrujem druge da izlaze iz zone komfora, ali da bih mogla to da savjetujem bilo kome, moram i sama često sebe izazivati van granica svog komfora. Uz svoj posao i svoje klijente i sama učim, mijenjam se i kreiram sve bolji život.

Klijenti to prepoznaju i često me pitaju kako ja radim nešto. Šta čitam? Šta me inspiriše? Kako sama rješavam konflikte? Gdje izlazim? Odakle učim? I zbog toga sam riješila da petkom dijelim sa vama tri najvažnije stvari koje su mi obilježile prethodnu sedmicu.

Ovo su moje tri tačke.

09.- 16. februar 2018.:

  • Unija mladih preduzetnika Crne Gore. Ovo je jedna od mojih omiljenih organizacija sa kojom redovno sarađujem, a ove nedjelje su proslavili prvi rođendan. Imam neobičan osjećaj zadovoljstva kad vidim koliko članova Unije vodi svoje uspješne biznise i koliko kreativnih ideja i projekata se stvara. Za godinu dana su postigli mnogo, a ja sam im lično zahvalna jer daju odličnu podršku Smart Change-u i zaista su mi pomogli da podignem svoje poslovanje na viši nivo. Sajt UMPCG možeš da pogledaš ovdje, iznenadićeš se kakve sve biznis ideje su okupili! Srećan rođendan!
  • Dnevnici. Pišem ih od svoje četrnaeste godine. Ima faza kada pišem svakodnevno, a nekad ne pišem po pola godine. Ove nedjelje sam nabasala na neki svoj dnevnik od prije par godina i bila sam iskreno ganuta! Toliko toga se promijenilo, toliko različitih misli na jednom mjestu, toliko toga sam već i zaboravila… Pisanje dnevnika je veoma korisna aktivnost koju najtoplije preporučujem svima. Ima odlično terapeutsko dejsto! Umiruje ubrzani um, pomaže nam da sagledamo širu sliku, pomaže kod anksioznosti i depresije, odličan je alat u postizanju ciljeva, pomaže nam u emocionalnom razvoju… A plus, nevjerovatno mi je kad sada čitam o čemu sam razmišljala sa 16 godina, na trenutke je urnebesno smiješno, a na trenutke mi je veoma dirljivo. U svakom slučaju, drago mi je što sam bila dovoljno samodisciplinovana da smjestim tako veliki dio svog života u nekoliko rokovnika, osjećaj je nevjerovatan!
  • Odluka da neću mučiti sebe neinteresantnim događajima. Često mi se desi da pođem negdje i da mi jednostavno ne bude lijepo. Uglavnom bih ostajala do kraja, iz osjećaja obaveze, društvene pristojnosti, čega li već. Ove nedjelje sam riješila da ću voljeti i poštovati svoje vrijeme dovoljno da ustanem i odem sa događaja koji me iscrpljuju i ne prijaju mi. I tako sam prvi put u životu otišla sa pola predstave, iako sam veliki ljubitelj pozorišta. Inače, CNP ima toliko divnih predstava, ali moja preporuka je da “Zimsku bajku” zaobiđeš. U širokom luku.

 

Ukoliko želiš da zakažeš individualni koučing sa mnom u Podgorici ili preko Skype-a, piši mi na jelena@smartchange.me 
Ilustracija i tekst su autorski rad Jelene Marković. Zabranjeno je kopirati sadržaj sa ove stranice bez dozvole autora.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *