Ponedjeljak: Pođi na tu kafu!

Kad sam se prije tačno dvije godine vratila iz Beograda u Podgoricu, svako malo sam srijetala na ulici ljude koje nisam vidjela po nekoliko godina. Drage ljude, inspirativne ljude, ona divna bića sa kojima bih imala puno zajedničkih tema, ljude koji me pune pozitivnom energijom.

I uvijek isto: „Eeej, gdje si ti, kako mi je milo da te vidim poslije toliko vremena. Obavezno da idemo na kafu ovih dana, da se dobro ispričamo“. A od kafe najčešće nikad ništa.

To su one kafe na koje mi se suštinski, dubinski i stvarno išlo. Kafe koje bi lako mogle da se pretvore u pola dana sa dragim ljudima. Kafe gdje bih sigurno čula puno radosnih stvari. Kafe na kojima bih bez ikakve dileme dobila podršku u svojim projektima. Kafe na kojima bih se vjerovatno smijala dok me stomak ne zaboli. Kafe gdje bih možda mogla da pomognem nekoj dragoj osobi u izazovnom periodu. Kafe gdje bih se sa nekim zbližila. Kafe koje uopšte ne bi bile kafe nego čaša vina. Kafe poslije kojih bih došla kući sa ogromnim osmjehom.

Zašto tako rijetko idemo na te kafe sa svim tim odličnim ljudima koje smo upoznavali ko zna kako i ko zna gdje i onda jednostavno gubili kontakt? Što je tako teško jednom se upecati na tu primamljivu ideju kafe sa nekim koga ste sreli slučajno, u redu u banci, ispred supermarketa, u parku, gdje god?

Isto tada, prije dvije godine, ispred ulaza svoje nove zgrade sam srela djevojku koju sam tada tek površno poznavala i koja mi je rekla: „Voljela bih da pijemo kafu ove nedjelje“. Složila sam se, naravno. I onda me je nakon dva dana pozvala i pitala imam li vremena uveče da se vidimo. Srećom, imala sam. Ta ista djevojka me je nešto kasnije upoznala sa sadašnjim mužem i postala mi kuma.

Mislim da vam je svima jasan zadatak za ovaj ponedjeljak: pođite na tu kafu. Pozovite prvi, precizirajte tačno kada i gdje i pođite na kafu. Iznenadićete se što sve može da vas sačeka ispod pjene od kapućina (ili piva, što god više volite).

 

Ukoliko želiš da zakažeš individualni koučing sa mnom u Podgorici ili preko Skype-a, piši mi na jelena@smartchange.me 
Ilustracija i tekst su autorski rad Jelene Marković. Zabranjeno je kopirati sadržaj sa ove stranice bez dozvole autora.

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *