Brzo učenje u maju

Novi kurs brzog i efikasnog učenja počinje u Podgorici u nedjelju, 06. maja. Kurs je sastavljen iz 4 modula, i polaznici će kroz period od 4 sedmice imati priliku da ovladaju naprednim tehnikama učenja i pamćenja, čime će garantovano učiti barem duplo brže nego do sada.

Problem sa trenutnim stilom učenja

Kroz rad sa mlađim klijentima sam primijetila da je klasični sistem učenja pun rupa – đaci provode previše vremena nad knjigom, čitajući gradivo tako što samo prelaze očima preko teksta, a u mislima su na nekom pedesetom mjestu, potpuno nemotivisani za učenje. Pokušavaju da zapamte gradivo tako što beskrajno ponavljaju nešto što ih suštinski ne zanima, a često ni ne razumiju do kraja to što uče. I od tog silnog (m)učenja ostaju isfrustirani, nervozni i generalno nezainteresovani za školu.

Mogla bih danima da pišem o tome zašto je današnji sistem obrazovanja i učenja pokvaren. Ali i sami znate sve – nemotivisani i nezainteresovani mladi će teško savladati školsko gradivo. Zbog toga se moj pristup rada sastoji ne samo u tome da polaznicima pokažem jednostavnije i zabavnije tehnike pomoću kojih će moći sa lakoćom da zapamte ogromnu količinu informacija, već i u tome da im pomognem da pronađu motivaciju za učenje.

Kome je kurs namijenjen?

Kurs je prilagođen srednjoškolcima i starijim osnovcima. Nema gornje granice za praćenje kursa, a kod mlađe djece uslov je da čitaju tečno i bez zastajkivanja. Ako želite da testirate da li je vaše dijete dovoljno zrelo za kurs, pustite mu neki film ili crtani sa titlovima i zamolite ga da čita titlove naglas. Ako može da stigne da pročita sve titlove bez problema, onda ima svo predznanje koje je potrebno za praćenje kursa.

Ovo nije kurs samo za „odlikaše“. Naprotiv, kurs je kreiran za sve one divne mlade ljude koji mogu mnogo više nego što njihove ocjene u dnevniku pokazuju, za sve one genijalce koji su nepravedno optuženi da su „lijeni“ ili „nezainteresovani“, za sve one koji znaju da vrijeme može da bude provedeno mnooogo bolje od tupog gledanja u knjigu po dva sata. Za sve koji nikako da zablistaju jednostavno jer ih ovakav školski sistem guši.

Dinamika i metodologija rada

Kurs je podijeljen u 4 modula koji se izvode jednom sedmično (nedjeljom). ZBOG DRŽAVNOG PRAZNIKA, U NEDJELJU 20. MAJA NEĆE BITI RADIONICE. Svaki modul traje po 3 sata, tokom kojih polaznici uče najsavremenije tehnike pamćenja, brzog čitanja, razvijaju super-memoriju i osnažuju svoju motivaciju za učenje. Kurs je zasnovan na NLP metodologiji, u kombinaciji sa najnovijim otkrićima iz oblasti proučavanja ljudske memorije.

Kurs će biti organizovan u malim grupama, do maksimum 6 polaznika, a tačno vrijeme održavanja kursa će biti definisano u odnosu na broj formiranih grupa.

Datumi održavanja radionica
1.       modul 06. maj
2.       modul 13. maj
3.       modul 27. maj
4.       modul 03. jun

 

Dodatne informacije

Tokom kursa, polaznici će dobiti sav potreban materijal za praćenje modula, kao i vježbanke za rad kod kuće. Ja ne učim sa djecom, ja ih učim kako da oni sami uče brže, efikasnije i lakše nego ikada do sada.

 

Za dodatne informacije i prijave:

jelena@smartchange.me

0 Komentara

Postavi komentar

Želiš da se pridružiš diskusiji?
Slobodno komentarisi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *